Op vrijdagavond 29 oktober 2021, van 19.30 uur tot 22.00 uur, organiseert het Europees Instituut de Baak het eerste Coaching Magazine Café, live op Landgoed de Horst.
We starten om 19.30 uur met het gezamelijk bekijken van de volgende documentaire:
Hoe overleef ik, Francine Oomen doorbreekt het zwijgen
Waarna om 20.30 uur een ronde tafelgesprek plaatsvindt o.l.v. Hilde Bolt, zelf traumadeskundige, met experts op het gebied van systemische begeleiding en intergenerationele trauma’s:
Frans de Laat
Systeemtherapeut, trainer-supervisor en sportpsycholoog
Denk altijd, gewild of ongewild in familiepatronen.
Dáár is het waar het allemaal begon.
Kitlyn Tjin A Die
Transcultureel systeemtherapeute, auteur
Met haar organisatie Beschermjassen helpt ze families én hulpverleners, door aandacht te besteden aan hun geschiedenis en ervaringen. Zoals Kitlyn altijd zegt: Stop het verleden niet weg.’
De tafelgasten gaan (online) in gesprek met Francine Oomen.
Inschrijven
De kosten voor het bijwonen van het Coaching Magazine Café zijn € 10,-
Via onderstaand formulier kan je je inschrijven:
Extra informatie:
Haar meest recente film (Hoe overleef ik, 2021), geselecteerd voor een Gouden Kalf, gaat over Francine Oomen. Geïntrigeerd door de vraag waar Francine haar continue strijdlustigheid en werkdrift toch vandaan komt, volgt en bevraagt Pascalle de schrijver tijdens een persoonlijke zoektocht rondom trauma’s die zich over verschillende generaties lijken te herhalen.
Hoe overleef ik is een intiem filmisch onderzoek dat inzicht geeft in het leven van één van de meest bekende schrijfsters van Nederland, maar ook in de hardnekkige mechanismen die iedere familie kent. Schrijfster Francine Oomen begint een zoektocht naar haar verleden, naar de zogenoemde ‘weeffouten’ in haar familie. Patronen die zich generatie na generatie blijven herhalen. Kan zij dit stoppen?
Schrijfster Francine Oomen heeft meer dan 140 titels op haar naam staan. Titels als ‘Hoe overleef ik mijn eerste vriendje?’, ‘Hoe overleef ik mijn eerste zoen?’ en ‘Hoe overleef ik de brugklas?’ hebben menig puber bemoediging gegeven in een ingewikkelde tijd waarin veel verandert.
Ook haar eigen pubertijd was ingewikkeld. Gescheiden ouders, een plotselinge verhuizing naar het hoge Noorden, geen contact meer met haar vader en een nare stiefvader. Ze voelde zich nergens ècht thuis en ging naarstig op zoek naar liefde. Met traumatische gebeurtenissen van dien. Schrijven werd een overlevingsstrategie voor Oomen. Veel van haar boeken zijn dan ook op haar eigen leven gebaseerd.
Heel veel jaren èn boeken verder raakte Oomen een aantal jaren geleden in een persoonlijke crisis. Niet alleen had ze liefdesverdriet, maar ook overleed haar moeder, die op haar sterfbed met Oomen deelde seksueel te zijn misbruikt tijdens haar jeugd. Die ontdekking wierp Oomen terug naar de pijn van haar eigen jeugd, en haar eigen traumatische gebeurtenissen die haar nog altijd achtervolgen. Haar leven stortte in.
Maar ze realiseerde zich ook dat het tijd werd om de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Niet langer wil ze haar verdriet wegstoppen. Ze wil het gebruiken voor een nieuw boek waarin ze onderzoekt wat haar jeugdtrauma’s, en die van haar moeder, hebben betekend voor Oomen en haar gezin.
Next post