...
Jeroen Meeuwsen

Jeroen Meeuwsen

Trainer

“De oplossing van actuele maatschappelijke vraagstukken vraagt om bundeling van krachten. Effectief samenwerkende teams en netwerken zorgen voor versneld leren, creatief innoveren, beter presteren en positief floreren.”

Dit is een stuk tekst dat je in veel management boeken leest en ook in veel artikelen voorbij ziet komen. En toch is de aandacht voor teams nog op veel plekken zeer beperkt. Het komt vaak niet verder dan af en toe een teambuildingsdag met leuke opdrachten. Dit is ook belangrijk, maar ik geloof erin dat je veel meer winst kunt boeken in het dagelijkse werk.

Ik werk ruim 20 jaar bij verschillende grote bedrijven en heb hierdoor in de jaren in heel veel teams gewerkt en heb ook heel veel teams begeleid in hun verandertrajecten. Als begeleider van verandertrajecten vind ik het heerlijk om als vlieg op de muur bij vergaderingen te zijn of gewoon op de afdeling plaats te nemen om te zien, horen en voelen wat er allemaal gebeurt binnen teams. Het vervolgens spiegelen van de dingen die ik heb waargenomen is dan waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Mijn missie is om managers (in alle lagen van een bedrijf) er bewust van te maken welke er winst nog te behalen valt in het functioneren van teams. Er is nog heel veel potentieel onbenut. De aanname is vaak 1+1=3. Dus zet mensen bij elkaar en dan komt het goed. Ik geloof er in dat teams meer kunnen bereiken dan individuen, maar daarvoor moet je wel keihard aan het functioneren van een team werken.

Spring naar toolbar
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.