Floor Lewin

Floor Lewin

Trainer

Elk team is anders. Elk team heeft zijn eigen verhaal. Dat maakt het vak van Team Coach zo onuitputtelijk interessant. Elke keer weer voelt het voor mij alsof ik een cadeautje mag uitpakken. Het ontrafelen van wat de thema’s en patronen van een team zijn en vervolgens helpen om dit te erkennen en te kunnen doorbreken vind ik het allerleukste om te doen.

Ik ben meerdere keren verhuisd tijdens mijn jeugd en heb daardoor vaak opnieuw moeten beginnen. Ik denk dat ik hierdoor van kleins af aan analytisch leerde kijken naar groepen. Het hielp mij om snel in kaart te brengen wie de natuurlijk leiders van een groep waren en wat je vooral wel of niet moest zeggen. Ook heb ik hierdoor al jong ervaren hoeveel verschillende type mensen en groepen er zijn en hoe het is om ergens wel of niet bij te horen.

Wanneer ik werk met een team vind ik het belangrijk om snel een veilige basis neer te zetten vanuit waar ik de scherpte op zoek. Die combinatie van ‘caring & daring‘ is wat mij betreft de basis voor een leeromgeving. Met uiteraard humor. Ik vind het belangrijk dat er zelfspot is en dat er samen gelachen kan worden. Dat brengt lucht in het leerklimaat.

Met 10 jaar ervaring als Trainer en Team Coach heb ik inmiddels tal van verschillende organisaties en type teams gezien. De laatste jaren werkte ik voornamelijk met zelfsturende teams. Hier kwam ik erachter wat het effect van  (persoonlijk) leiderschap is binnen teams en ben ik me ook daarin gaan specialiseren.

In 2016 deed ik zelf met ontzettend veel plezier de opleiding tot Team Coach. Het gaf mij een stevig fundament onder de werkervaring die ik toen tot dusver had. Ik vind het ontzettend leuk dat ik nu terug ben als onderdeel van het team die deze opleiding verzorgd.

Spring naar toolbar