Inspiratiedagen coaching

Inspiratiedagen coaching

De semesters van Coach Practitioner en Master Coach sluiten we af met een inspiratiedag. Het programma van een inspiratiedag is ingericht rond een actuele methodiek of thema dat niet standaard is opgenomen in het opleidingsprogramma. Deze dagen zijn ook toegankelijk voor het leden van het Alumni-platform. Want uitgeleerd ben je nooit!

Onderstaand vind je een overzicht van een aantal inspiratiedagen om je een idee te geven van de diversiteit aan onderwerpen:  

Inspiratiedag 22 juni 2019: NeuroCoaching

NeuroCoaching is een nieuwe, op neurowetenschappen gebaseerde strategie die effectiever lijkt dan traditionele coaching. Het is een communicatiestrategie gebaseerd op toegepaste neurowetenschappen, mindfulness en positieve psychologie.
David Coenen, van Inner Link Coaching, maakte deelnemers tijdens deze Inspiratiedag deelgenoot van de meest recente inzichten in het brein. En in de middag kon iedereen buiten praktisch aan de slag met ervaringsgerichte oefeningen.

Inspiratiedag 15 december 2018: ACT

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van begeleiding die snel terrein wint binnen zorgverlening en coaching. Het belangrijkste verschil met andere therapievormen is dat je los komt van je verstand, het verstand wordt als los­staande entiteit erkend. Wat is ACT en hoe kun je dit gedachtegoed zelf en bij je coachees toepassen? Wat maakt ACT anders dan bijvoorbeeld de RET en wat is de visie van ACT op ons denken en voelen? Op basis van zijn boeken gaf Gijs Jansen een uiteenzetting van wat ACT wel en niet is.
Docent/trainer: Gijs Jansen Gijs Jansen werkt al twintig jaar met ACT en heeft een lange lijst aan publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan.

Inspiratiedag 23 juni 2018

Ga je mee naar buiten? De waarde van coachen in de natuur
Misschien heb je die ervaring al, maar we weten het ook uit onderzoek: we knappen op van wandelen in de natuur! Welke invloed heeft de natuur en hoe kan een natuurlijke omgeving zulke gunstige effecten hebben? Wat zijn recente ontwikkelingen op het gebied van coachen in de natuur? Dat zijn globaal de vragen die centraal stonden in het ochtendcollege. Op het prachtige landgoed De Horst deden de deelnemers ’s middags in de frisse buitenlucht verschillende coachoefeningen. Om zo meteen het effect van de natuur en het wandelen te ervaren.
Docent/trainer: Hilde Backus In 2004 startte Hilde Het Coach Bureau dat o.a. trainingen en opleidingen op het gebied van wandelcoaching

Inspiratiedag 16 december 2017: Zin(geving) in coaching

Zingeving kent veel aspecten en verschillende uitwerkingen. Uiteindelijk gaat het om “de zin in iets” te voelen. Hoe maak je hier contact mee als coach? Hoe ga je ermee om als bij je coachee de zin niet meer voelbaar is of niet meer te maken lijkt? Deze inspiratiedag was een kennismaking met de theorie en praktijk van het begeleiden van processen van zingeving. De basis voor deze dag was het boek Zin kun je maken.
Docent: Merlijn Koch
Merlijn Koch is co-auteur van het boek ‘Zin kun je maken’, coach en trainer bij Resilians. Hij heeft een achtergrond

Inspiratiedag 24 juni 2017: Wees jezelf, maar hoe dan?

In dit mini-college stond ‘identiteit’ centraal. “Wie wij zijn ligt niet vast, maar wordt continu beïnvloed door de samenleving waarin we leven. En nu die maatschappij doordrenkt is van neoliberaal gedachtegoed draait alles om presteren”, stelt Paul Verhaeghe in zijn boek Identiteit. “We moeten op zoek naar een nieuw evenwicht tussen samen en alleen.” In plaats van de huidige psychotherapie kan coaching & counseling hierin een belangrijke rol spelen.
Docent: Paul Verhaeghe Paul Verhaeghe is gewoon hoogleraar verbonden aan de universiteit van Gent. Hij is auteur van spraakmakende boeken als Identiteit, Autoriteit en Het einde van de Psychotherapie.

Wil je meer weten over de opleidingen Coach Practitioner en Master Coach? Bezoek een van onze Open Dagen!

Spring naar toolbar